Ik leer anders

Grote mensen hebben onderzoek gedaan naar hoe wij leren. De meeste grote en kleine mensen denken in woorden. Een klein groepje leert door te zien, beelddenkers. 
Scholen hebben met hun manier van lesgeven gekozen voor.. de meeste 'stemmen' gelden. Daarom kan het (soms) zijn dat jij moeite hebt met de manier van lesgeven, dat jij het niet zo goed kunt onthouden. Misschien heb je dyslexie of een leerachterstand, omdat jij anders leert. Betekent het dan dat jij dom bent?
NEE, absoluut niet! Pfoeh gelukkig hรจ? Kan jij weer ademhalen. ๐Ÿ˜‰
Jij hebt alleen een andere superkracht als het gaat om de manier waarop jij fijn kan leren. Jij gebruikt graag je fantasie en liefst ook nog eens (al) je voelsprieten.
Het mooie van de 'ik leer anders' methode is dat jij leert om de lesstof om te zetten naar beelden, je gaat je fantasie gebruiken waardoor het leren je makkelijker afgaat. Je zult merken dat jij de lesstof beter gaat begrijpen en zelfs 'terug kunt vinden' in je brein. Klinkt gek hรจ?! We gaan je brein verdelen in 4 kamers of we zetten er kasten in (niet echt natuurlijk ๐Ÿ˜‰ maar dus met je fantasie, want dat is een superkracht van jou!). Automatisch krijg je dan ook direct meer rust in je hoofd, kun je even dingen 'parkeren' als je ze niet nodigt hebt. Alles krijgt een eigen plekje in je brein!

HB en ik leer anders

Veel hoogbegaafden denken ook in beelden en leren net als alle beelddenkers vanuit een totaalplaatje. Eerst weten wat de bedoeling is voor je kan starten. Dus overzicht maken in je hoofd of op papier en dan de stapjes bedenken om tot het totaalplaatje te komen, dat noem je top-down. Dat is precies wat met de 'ik leer anders' methode wordt gedaan en weet je?
Tijdens de eerste sessie kan jij mij direct al vertellen of deze methode voor je werkt, ik ben benieuwd. ๐Ÿ˜‰

Even een kleine test..

Denk maar eens aan het woord raket.

Zie je de letters R-A-K-E-T of een plaatje? 
Misschien zie je hem al lanceren? Of ben je al op de maan beland, haha.

Goed.. zag jij een plaatje?
Hoera, dan ben jij misschien wel een beelddenker,
Je kan je ouders even tippen om ook nog even op
www.ikleeranders.nl te kijken voor wat meer info!