Iets meer over mij

Nou... ik ben leuk. ­čśŐ
Ja, je leest het goed! Dat heb ik (helaas) niet altijd zo gevoeld. 
Ik heb me vaak stom, niet begrepen, anders en zelfs dom gevoeld. Ik deed vaak hetgeen (ik dacht of voelde) wat er van mij verwacht werd. Ik was te gevoelig, te serieus, te eigengereid, te snel verveeld, te veel willen (veranderen), maar gek genoeg ook te lief. Nou ja, behalve voor mezelf. 
En eerlijk, soms zegt een klein stemmetje nog steeds dat ik het niet goed genoeg doe, wat zal de ander denken? MAAR.. Ik laat mezelf niet meer naar beneden halen, ik zet mijn superkrachten meer in en blijf dicht(er) bij mij! En dat voelt vrij, het is goed genoeg om jezelf te zijn!
Ben ik dan perfect? Nee! Maak ik fouten? Absoluut. 
Ik maak fouten als kind (van mijn ouders), als vrouw, moeder en baasje. Maar ook zeker als zus, tante, trouwe vriendin, buurvrouw, bezige bij, ervaringsdeskundige, hooggevoeligerd, creatieve duizendpoot, mooimaker, collega, idee├źnfontein en ja, ├ęcht ook als kindercoach!

Als verpleegkundige en coach heb ik tot nu toe vele soorten en maten kinderen mogen ontmoeten. Bijzonder en uniek op hun eigen manier. Gezond, ziek, in hun laatste levensfase.. Met en zonder beperkingen of 'labels'. 
Ik ben dankbaar voor de lessen die ze mij ook hebben gegeven tijdens onze ontmoetingen, van hart tot hart. Het voelt dan ook extra bijzonder dat juist door onze kleine (maar toch immens grote) dochter Madelief, mijn zoektocht naar mijzelf compleet is geworden. 
Zij heeft mij met haar fantasie, idee├źn en intensiteit een spiegel voor gehouden. Door haar anders zijn en denken, maar vooral haar intense voelen heb ik mezelf gezien en (h)erkend. Zij heeft mij laten merken dat ik toch ook 'normaal' ben, juist al denk en voel ik vaak anders, dat is 'normaal'!
 
Het zelf denken, beslissen en niet mee te hoeven gaan met de idee├źn of verwachtingen van anderen voelt vrij! Ik vind het nu (meestal) niet meer erg om anders te zijn, ik leer ook nog elke dag.
Ik hoef niet (altijd) in het systeem te passen.. maar mag juist andere inzichten en (vele of 'gekke') idee├źn hebben en kiezen voor mijn eigen geluk.
Ben ik dan ego├»stisch? Nee! Ik ben eigen... mijn eigen IK! En die ik, die is juist zo leuk. 
En dat gun ik jou ook. ­čśŐ 
Gevoelig, intens, mooi, klein of groot mens, gedreven (als jij dat wilt) en ieder creatief, slim op zijn eigen unieke manier. 

Dit alles is mijn reden waarom ik graag kinderen coach zoals jij.